top of page

Workshop

Andrés Corchero

Novembre

​Dissabte 4, de 9:00 a 14:00

Diumenge 5, de 9:00 a 14:00

 

El cos. La paraula. La dansa
Conceptes que treballarem:
-Com apropar-se al cos de l'intèrpret (actor-ballarí).
-Com entrenar el cos i fer-lo sensible i fort.
-Com escoltar-lo i escoltar l'entorn.
-Com transformar-lo.
-El so i la música del cos.
-Oblidant per recordar.
-L'ús de la imaginació pròpia i el seu desenvolupament.
-Trobar i crear vocabulari.
-Crear llenguatge corporal des de la recerca personal i des de la posada  en comú.
-Escrivint en el cos i amb el cos.
-Component paisatges amb els cossos a l'espai..
-Les paraules com estímul.
-El joc de les paraules i de les diferents lògiques.
-De la paraula que s'entén al moviment que no explica.
-La poesia del cos.
-L'ús de la música i el so a l'estructura global.
-Ballar?

Planificació de les sessions

Sessió pràctica de dissabte al matí:

Entrenament físic a partir del Body Weather.
Body weather (climatologia corporal) és un sistema de treball creat el 1973 per Min Tanaka, mestre i ballarí de dansa butoh amb el qual vaig treballar de 1986 a 1995. 
El Body Weather és una pràctica integral exhaustiva d’entrenament i d’actuació que investiga les interseccions del cos i del seu entorn. Els cossos no són concebuts com entitats fixes i separades, sinó que estan, de la mateixa manera que el temps metereològic, canviant constantment a través d’un sistema infinit i complex de processos que es succeeixen dins i fora d’aquests cossos. El paisatge exterior comença des de la nostra pròpia pell i cap enfora, i el paisatge interior, de la pell cap endins. Estar a l’escolta amb tot el cos, amb els poros de la pel ben oberts, amb els sentits i amb sensibilitat, significa prestar atenció a nosaltres mateixos, als altres i al nostre entorn. Repetir regularment un entrenament ens ofereix l’oportunitat de conèixer els diferents aspectes de la nostra estructura i naturalesa corporal: els ossos, els músculs, els nervis i també la ment i les sensacions.

Sessió teòrico-práctica de dissabte a la tarda:

A partir de reflexions dels propis participants del treball fet i amb el visionat de vídeos i comentaris.

Sessió pràctica de diumenge al matí:
Treball per desenvolupar material de composició i anàlisi.

 

Biografia
Ballarí i coreògraf. El 1985 marxa al Japó per treballar amb els reconeguts mestres de dansa butoh, Min Tanaka y Kazuo Ohno. De 1986 a 1995  és ballarí de la companyía Maijuku, liderada per Min Tanaka.
Si alguna cosa caracteritza la feina d’Andrés Corchero, és que està plena de col.laboracions amb artistes de diferents disciplines. En la seva trajectòria destaquen els noms de Feliu Formosa, poeta amb qui col.labora des de 1990, Agustí Fernández i Joan Saura, dues figures importants en el món de la improvisació i la música, Rosa Muñoz, amb qui funda la companyia Raravis i amb qui durant vint anys desenvolupa un intens treball de creació i formació , Joan Ollé, director teatral amb qui treballa habitualment com a coreògraf i assesor corporal en les seves obres, o Oguri, ballarí japonés amb qui col.labora estretament des del 2012.
Porta trenta anys alternant la seva feina de creador amb la de pedagog. Ha impartit classes i dirigit tallers arreu del món, i des del 2005 és professor a l’institut del teatre de Barcelona.
Ha rebut diversos premis entre els que destaca el Premi Nacional de Dansa de Catalunya 2003

bottom of page