top of page
DSC_4379.jpg

Tragicomedia

Després de l’espectacle musical Canta’m un conte, L’Excèntrica produeix el seu segon espectacle: Tragicomedia. Un compendi de les obres escrites per a titelles de Federico García Lorca. En aquesta proposta escènica conviuen les línies dramàtiques que estan a la base de l'aprenentatge vital i artístic de Federico García Lorca. És per això mateix que estem davant d'una proposta ideal per a introduir-nos ja no només a l'obra d'aquest dramaturg, sinó també al món teatrel i als seus temes més universals. El teatre de titelles de Lorca, doncs, té una gran capacitat aglutinadora, ja que hi conflueixen les arts que des de nen, Lorca va cultivar: la música (tant la clàssica com la popular), el ball, la poesia i el món fantàstic dels titelles.

Ajudam-20.jpg
Amb el suport del
sagarra.jpg

Lovely Precious Dream

LPD és una aproximació, a través d'un soliloqui dramàtic i musical, a la figura de la cantant Nina Simone. A l'escena, una actriu cantant, un actor pianista, i un piano, el moble més constant a la vida de NIna Simone. 

 

LPD és un recorregut per alguns dels passatges musicals i vitals de Nina Simone i, tot i això, no es tracta d’un biopic, sinó d’una aproximació teatral i poètica al món interior d’aquesta artista, defugint el teatre documental i procurant aproximar-nos el màxim possible a la veritat de l’artista i al tipus d’emocions que despertaven les seves actuacions en directe.  

 

Tot plegat configura un nou relat que esdevé un joc de miralls de novel·les com Huckleberry Finn, L’ample mar dels Sargassos o Jane Eyre, els personatges de les quals entronquen anacrònicament amb la forma de ser i de sentir del nostre personatge protagonista.

DSC_8104.jpg

Duel

El títol no porta a engany. Dos personatges anònims es troben en el que serà el passatge més decisiu de les seves vides: un duel. Un duel que serà al mateix temps verbal i esgrimístic, i també un viatge pels diferents referents mítics i cinematogràfics del duel d’honor. Un joc teatral i un cant a la imaginació i la literatura. Un cant a la felicitat i el goig que proporcionen les literatures i les narratives d'aventures. 

L'obra ha estat galardonada amb el Primer Premi al Festival Píndoles 2018.  

logo vert_3x.png
bottom of page