top of page

Workshop

Oguri

Novembre

​Del 13 al 16, de 10:00 a 16:00

 

El cos està ple de llenguatge

Un llenguatge diferent d'aquell que brolla, a través de la boca. Un cos tranquil, per molt reticent que sembli, és implacable; com un riu que flueix, mai deixa de parlar. Pas a pas, els moviments es construeixen orgànicament, es tornen més complexos, exigint escolta i consciència, especialment quan dos o més moviments oposats s'intenten executar simultàniament. Guiat pel cervell del genoll, l'acolorit, suggestionable cos articula canvis al centre de gravetat, parlant als músculs i dibuixant flexibilitat. El micro moviment aporta consciència a la fibra del múscul. El cos està adornat per la gravetat i balla. Encarnant el cos d'un altre. Encarnant l'entorn. Interioritzant el que és extrem. El moviment a través de la imatge, sempre buscant i trobant, atrau la imatge. L'existència segueix movent-se, copsant i copsant.

Biografia

Nascut al Japó, el que va moure a Oguri a començar a ballar va ser la trobada amb Tatsumi Hijikata, fundador de la dansa coneguda com a Butoh. Més tard, el 1985, actua i entrena amb Mai-Juku, companyia dirigida per l'aclamat ballarí Min Tanaka. Amb ell va participar també a la fundació de la Body Weather Farm i va practicar el treball tradicional de plantació orgànica a la granja experimentant amb els cicles naturals de la vida humana al camp. Aquesta connexió entre natura i l'home marca l'inici de la seva dansa. El 1991 es trasllada a Los Angeles i crea el Body Weather Laboratory juntament amb Roxanne Steinberg. Durant més de 30 anys ha ensenyat, creat i produïts espectacles de dansa, treballs multimèdia, així com instal·lacions amb escultures i site specific performances on és freqüent l'ús de la il·luminació amb clarobscurs. Ha desenvolupat projectes en col·laboració amb un ampli nombre d'artistes de disciplines (pintors, escultors, poetes, etc.) i continua investigant la relació amb l'entorn, i els límits entre el ballarí i el públic. Des de 1998 Oguri programa Flower of the Season, una sèrie de tallers i performances que se succeeixen simultàniament, donant l'oportunitat a artistes internacionals per presentar els seus treballs.

En 2011 Oguri funda "Arcane Colective", juntament amb Morleigh Steinberg, amb la qual crea i produeix espectacles i gira per tot el món. Ha rebut els següents premis, entre d'altres: National Endowment for the Arts, California Arts Council, Los Angeles County Arts Commission, The City of Los Angeles Department of Cultural Arts, The Getty Center, the James Irvine Foundation/Dance USA, Japan Foundation...

bottom of page